BIBLIJA ČOVJEČANSTVA

170,00 Kn

 

 

Kategorije: , , , .

Opis

 

U studiji Biblija čovječanstva poznati francuski povjesničar Michelet prati razvoj ljudske misli i mašte u vremenu i prostoru. U povijesnom prikazu filozofije, religije i duhovnosti euroazijskog kontinenta i kulturnoga kruga, autor povezuje daleku prošlost s vlastitom suvremenošću i s budućnošću, postavljajući pitanja koja svestrano zaokupljaju čovjeka: Odakle? Kako? Kamo? Zašto? Čemu?

Michelet djelo zaključuje pozivom na zaborav mračnoga doba srednjeg vijeka te na pronalaženje ljudskoga smisla u povijesti, na razvoj znanosti i svijesti.
“Budimo, molim vas, ljudi te rastimo u nove veličine, nevjerojatnosti čovječnosti.”
Njegova je vjera u čovječanstvo zaista duboka, možda pomalo i preoptimistična promatrano s motrišta današnjega vremena i svega što se u međuvremenu dogodilo. Ipak, srž njegove misli, one o autonomnosti čovječanstva u stvaranju ukupne vlastite povijesti, iznimno je važna. Čovječanstvo samo mora preuzeti odgovornost za svoje postupke i razvijati humanizam kako bi ponovno postalo ono što za Micheleta jest – “Odraz opće svjetske duše koja nije drugo do Pravednost i bezgranična Ljubav”.

Ostavite nam vaše komentare.

Vaša ocjena

5 zvjezdica 0 0 %
4 zvjezdica 0 0 %
3 zvjezdica 0 0 %
2 zvjezdica 0 0 %
1 zvjezdica 0 0 %

Ocjene

Još nema ocjena.

Budite prvi koji ocjenjuju “BIBLIJA ČOVJEČANSTVA”