KNJIGA MIRDADOVA

110,00 Kn

 

– čudnovata priča o samostanu koji se jednom nazivaše Arkom

 

Nema na zalihi

Kategorije: , .

Opis

 

Milijuni ljudi su pokušavali napisati knjige kako bi izrekli neizrecivo, ali na kraju nisu uspjeli. Znam samo jednu knjigu, a to je Knjiga Mirdadova, koja nije doživjela neuspjeh. I ako vam ne uspije shvatiti njezinu bit, to je vaša greška, a ne njezina. Knjiga Mirdadova je jedno od najmoćnijih oruđa koje je stvoreno tijekom prošlih stoljeća. Nemojte je čitati na način na koji biste čitali neku drugu duhovnu knjigu. Nemojte je čitati kao Sri Bhagvatam ili Bibliju. Čitajte je kao najljepšu poeziju, kao glazbu koja se širi njezinim stranicama. Čitajte je kao poruku učitelja meditacije. Riječi su tajni simboli. Nemojte tražiti njihovo značenje u rječniku. Značenje ćete otkriti kad one duboko dodirnu nešto u vašem srcu.

 

Knjiga Mirdadova, bezvremena alegorijska priča koja je dotakla srca velikog broja čitatelja, ne prestaje pokazivati novim naraštajima kako se gubitkom osjećaja dvojnosti može proširiti ljudska svijest i otkriti Bog u čovjeku.
Ta je knjiga u biti niz dijaloga između Mirdada i njegovih učenika. Mirdadova učenja obuhvaćaju sva važna životna pitanja kao što su ljubav, odnos gospodara i sluge, stvaralačka šutnja, novac, posuđivanje novca i dugovanje, ciklus rađanja i umiranja, pokajanje, starost i slično. Mirdadove riječi odaju prosvijetljenog učitelja sufizma.
Legenda, misticizam, filozofija i poezija utkani su magičnim vještinama u ovu neobičnu i snažnu priču. Klasično djelo duhovne literature.

Ostavite nam vaše komentare.

Vaša ocjena

5 zvjezdica 0 0 %
4 zvjezdica 0 0 %
3 zvjezdica 0 0 %
2 zvjezdica 0 0 %
1 zvjezdica 0 0 %

Ocjene

Još nema ocjena.

Budite prvi koji ocjenjuju “KNJIGA MIRDADOVA”