MOJE POLEMIKE

S: I. PENAVOM, Z. HASANBEGOVIĆEM, M. PERKOVIĆEM THOMPSONOM, Ž. OLUJIĆEM, K. OLUJIĆEM, I. JAKOVČIĆEM, B. MILETIĆEM, L. DELBIANCOM, D. KAJINOM, F. ZORIČIĆEM, R. FRANKOM i dr.

Cijena: 24.90 €
Cijena u Kn: 187.61 kn

Autor: Rudolf Frančula

Broj stranica: 340

Broj fotografija: 6

Uvez: meki

Boja knjižnog bloka: crno-bijela/u boji

Format: 16 x 24

Godina izdanja: 2023.

Nakladnik: Despot infinitus

O knjizi

U uvodu knjige „Istranin u vrtlogu pravosuđa i politike“, izdane 2022. godine, napisao sam i sljedeću rečenicu: „O nekim događajima vezanim za pravosuđe, ali i za neka zbivanja koja nisu izravno vezana za tu oblast, pismeno sam se javljao i ranije pa ću i ta moja javljanja uvrstiti u knjigu“.

Doista, te neke javne istupe (komentare, kolumne, polemike i pisma) koji se odnose na događaje, zbivanja, ličnosti iz prve knjige unosim i u ovu. Međutim, puno toga, posebno se to odnosi na kolumne pisane nakon objave knjige, objavljene u Glasu Istre, ali i one koje nisu objavljene, uključivši i druge „materijale“, objavljujem prvi put u ovoj knjizi kojoj sam dao naslov „Moje polemike“.

Neke teme u tim javnim istupima dominiraju, o nekima pišem i s puno emocija, vodeći računa da nikoga ne vrijeđam, difamiram, omalovažavam (a mnoge osobe spominjem i s nekima i izravno polemiziram) u tim javnim istupima. Posebno ističem neke od tih tema koje su u fokusu mog interesiranja, ali i interesa javnosti: pravosuđe (što je i razumljivo jer sam 52 godine bio dio te treće grane vlasti), fašizam – antifašizam, revizionizam, Istra – Istrijani, bespravna gradnja – devastacija Istre.

Nisu mi strane ni druge, uključivši političke pa i neke „minorne“ teme i interesi. Izravno se obraćam i pojedincima (dužnosnicima i drugima) koji su me nekim svojim stajalištima, izjavama, pogotovo ako su me i osobno „okrznuli“, izazvali na reagiranje – odgovor.