NEZABORAVNI IZLETI - SLAVONIJA I SREDIŠNJA HRVATSKA

Cijena: 6.62 €
Cijena u Kn: 49.88 kn

Autor: Vid Jakša Opačić

Broj stranica: 126

Uvez: meki

Nakladnik: Mozaik knjiga d.o.o.

O knjizi

Svaki slobodan trenutak u današnje je vrijeme i više nego dragocjen, a provesti ga kvalitetno povlastica je koju si tek rijetki mogu priuštiti. Kroz trinaest izleta, koliko ih je obrađeno u knjizi, posjetiteljima je omogućeno upoznavanje većega dijela Nizinske Hrvatske.
Knjiga je zamišljena tako da pomogne svim zainteresiranim čitateljima u osmišljavanju izleta u bližu ili dalju okolicu.
Posjetitelji će stoga u knjizi pronaći izlete različite kilometraže i vremenskog okvira koji je potreban da bi se trasa izleta mogla svladati.
Na početku svakog izleta, nakon kraćega uvodnog dijela, nekoliko je tehničkih podataka, poput osnovnoga smjera kretanja, okvirne dužine izleta izražene u kilometrima i najkraćega vremena potrebnog za obilazak svih odredišta. Potom slijedi kraći opis znamenitosti koje posjetitelj nipošto ne bi trebao zaobići. Svaki izlet prati pregledna karta s jasno označenim smjerom kretanja.
Manja izletišta ili neka druga zanimljiva odredišta koja nisu sastavni dio osnovne trase izleta opisani su u zasebnom okviru. Vrijedi ih, naravno, posjetiti ako izletnik može produljiti izlet za dan ili dva.
Posjetitelji koji raspolažu s više slobodnih dana od predviđenoga broja za pojedini izlet moći će lako povezati dvije trase ili više trasa susjednih izleta. Izlet, naime, ne mora završiti ondje gdje je to naznačeno u ovoj knjizi. Uostalom, nerijetko su najuspjeliji oni izleti koje posjetitelji sami isplaniraju prema svojim željama i interesima.
Ova je knjiga samo mala pomoć u osmišljavanju izleta i predlaže sadržaje koji zaslužuju da ih se posjeti i istraži. Stoga vas pozivamo da se otisnete u neke nepoznatije krajeve i upoznate šarm biciklističkih staza, tradiciju vinskih podruma, kolorit kulturnih priredaba, umijeće pripreme vrhunskih gastronomskih specijaliteta, istinsku ljepotu planinarenja, radost gljivarenja, uzbudljivost vožnje skelom i još mnogo toga.