ŽDERAČI DEMOKRACIJE

AKCIJA

Cijena: 13.26 €

Akcijska cijena: 7.96 €

Autor: Mirko Štifanić

Broj stranica: 202

Uvez: meki

Boja knjižnog bloka: crno-bijela

Format: 17,6 x 25 cm

Godina izdanja: 2017.

Nakladnik: Despot infinitus

O knjizi

Političari ideolozi dominiraju i manipuliraju građanima koji su dopustili da ih se strpa u „rezervat“ i „hrani“ porcijama mržnje i netrpeljivosti. Svođenjem politike na dilemu „MI“ ili „ONI“  u potpunosti se uništava mogućnost postojanja zajedništva, mogućnost unošenja promjena za opće dobro… Uvjereni u apsolutnu istinu koju zastupaju njihovi ideolozi, građani disciplinirano uvijek izlaze na izbore i glasaju „po savjesti“. S druge strane mladi ljudi prečesto ne žele ni na koji način sudjelovati u politici te to potvrđuju i apstinencijom na izborima. Na taj se način održava  perpetuum mobile.

Prof. dr. sc. Mirjana Nazor

Osobno ću se na dijelove knjige često vraćati. Autor je uložio ogroman trud, a prije svega svoje veliko znanje i poznavanje stvari o kojima piše u ovoj knjizi. Imam vrlo visoko mišljenje o ovoj knjizi profesora Mirka Štifanića. Dapače, smatram ga najvećim aktivnim živućim demokratologom u Hrvatskoj.

Stanislav Škrbec, publicist

Ovo je knjiga o glumljenju demokracije i apel za promjenu u smjeru uvođenja direktnije demokracije i veće uloge znanja u procesima odlučivanja. U knjizi autor povezuje teoriju i realni život jer smatra kako  nezadovoljavajuća demokracija uzrokuje realne posljedice poput odlaska građana iz zemlje. Knjiga nije neutralna već izazovna i poticajna te neće ostaviti ravnodušnim ni „žderače demokracije“, tj. političare, ali ni građane i javnost koji je mogu koristiti kao manifest za vlastitu aktivnost ili kao sugestiju u kojem smjeru tražiti rješenja.

Prof. dr. sc. Petar Turčinović