ČETVRTI PUTNIK

Cijena: 19.90 €

Autor: Siniša Patković

Broj stranica: 394

Uvez: meki

Boja knjižnog bloka: crno-bijela

Format: 14 x 20,8 cm

Godina izdanja: 2022.

Nakladnik: Despot infinitus

O knjizi

Dvadesetogodišnji Petar mašta o romansi s videotekarkom i provodi noći s pištoljem na balkonu, čekajući napadače koji teroriziraju grad.  Nepoznati naručitelj njegovih računalnih usluga šalje ga početkom ljeta u Englesku. Sanjari o uzbudljivoj karijeri i hvata brzu zaradu hakirajući za londonsko podzemlje, ali prizemljuju ga vijesti o nestanku njegovog oca i gubitak kontakta s najboljim prijateljima zatečenima u opsadi grada. Kad mu spletom okolnosti u ruke stigne laptop otetog američkog agenta, troši svu ušteđevinu na izradu superkompjutera kojim razbija enkripciju i razotkriva tajne. Dužnosnici MI6 agencije otkrivaju mu detalje života njegovog pretka te ga navode da im se prikloni i pridruži u misiji visokog rizika.

Prelazeći bojišnice, donosi odluke prateći često samo svoje srce, stječe nove prijatelje i preživljava uz pomoć nepoznate humanitarke. Traumatiziran, skriva se od svojih nalogodavaca sve dok ga ne sustignu duhovi prošlosti i nezadrživa želja da pronađe misterioznu djevojku. U reinkarniranoj misiji raskrinkavanja podmuklih ratnih planova balkanskog moćnika, postaje suradnik gospodara srušenog grada i preispituje gdje mu leži istinska odanost.

U danima prije Oluje otkriva da mu je jedini preostali prijatelj u životnoj opasnosti. Suočava se s teškim izborom i otkriva svoju nepoznatu stranu. Poražen i demoraliziran, nailazi na davno izgubljenu nit koju nagonski hvata i pridružuje se posljednjem, odmetničkom, pokušaju zaustavljanja općeg rata.