NOĆNA ŠKOLA

Cijena: 3.97 €
Cijena u Kn: 29.91 kn

Autor: Lee Child

Broj stranica: 352

Uvez: meki

Nakladnik: Znanje

O knjizi

Godina je 1996. i Reacher je aktivan djelatnik vojske. Ujutro mu daju odlikovanje, a navečer ga šalju u školu. S njim su u učionici još dvojica. Agent FBI-a i analitičar CIA-e. Sva su trojica vrhunski u svomu poslu, sva su trojica nedavno postigli veliki uspjeh i sva se trojica pitaju zašto su poslani u Noćnu školu.
A onda otkrivaju: džihadistička ćelija u Hamburgu, u Njemačkoj, dobila je neočekivanog posjetitelja – saudijskog teklića koji traži sigurnu kuću dok čeka sastanak s nepoznatim osobama. CIA-in agent na tajnom zadatku u ćeliji načuo je teklića kako šapće jezivu poruku: “Amerikanac traži sto milijuna dolara.”
Za što? I od koga? Reacher i njegova dva nova prijatelja dobivaju zadatak pronaći tog Amerikanca. Reacher poziva u pomoć najbolju osobu s kojom je ikada surađivao: narednicu Frances Neagley. Njihov zadatak postaje sve opasniji, no oni ne odustaju. Ako ne pronađu čovjeka kojeg traže, svijet će pretrpjeti još jedan velik teroristički napad.
Od Langleyja do Hamburga, od Jalalabada do Kijeva, Noćna škola probija se poput metka kroz opasan krajobraz prijevara, lažnih identiteta te novih i strašnih neprijatelja, dok Reacher manevrira kroz sve to, katkad i prelazeći granice zakona.

Iz tiska
“Stil je jasan i čist, a opisi borbe realistični. . . . najnoviji roman u serijalu o Jacku Reacheru ima sve sastojke vrhunskog trilera: zanimljivu lokaciju (Hamburg), dobro osmišljene negativce i tajnu koja vas tjera prema neočekivanom raspletu.” – The New Yorker

“Još jedan majstorija. . . Ovaj napeti triler tipični je Lee Child. Brzog ritma i s temom koja kao da je sišla s novinskih naslovnica.” – Minneapolis Star Tribune

“Oduševljava kao i uvijek.” – The Florida Times Union

“Serijal o Jacku Reacheru krajnje je zarazan.” – Janet Maslin, The New York Times

“Reacher je najoriginalniji junak adrenalinskog trilera.” – The Washington Post